Aεραθλητικός Όμιλος Κιθαιρώνα

@ Αρχική Κιθαιρώνας Γεωγραφία
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • blue color
  • green color
Γεωγραφία PDF Εκτύπωση E-mail

Όρος της Στέρεας Ελλάδας, στα όρια της επαρχίας Μεγαρίδας του νομού Αττικής και της επαρχίας Θηβών του νομού Βοιωτίας. Αρχίζει από την περιοχή του Όρμου Λιβαδόστρου, δυτικά, και εκτείνεται παράλληλα προς την ακτή του κόλπου Αλκυονίδων, δεσπόζοντας στον Όρμο Αιγοσθένων. Ανήκει στην οροσειρά που ενώνει την Πάρνηθα και τον Παρνασσό.




Η υψηλότερη κορφή του (1.409 μ.) βρίσκεται μεταξύ Πλαταιών (Βόρεια) και Αιγοσθένων (Νότια). Καλύπτεται κατά μεγάλο μέρος από πεύκα και έλατα. Ανατολικά ο Κιθαιρώνας συνδέεται μέσω του όρους Πάστρα (1.016 μ.) και της περιοχής των Σκούρτων με το Όρος Πάρνηθα. Ανάμεσα στον Κιθαιρώνα και την Πάστρα υπάρχει ο αυχένας της Κάζας (865 μ.), από όπου διέρχεται η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Θηβών . Νότια προέκταση του Κιθαιρώνα στην πεδιάδα της Μεγαρίδας είναι το Όρος Πατέρας (1.131 μ.) και βορειοανατολική απόληξη του, το Μακρό Όρος (849 μ.), το οποίο χωρίζεται από τον Κιθαιρώνα, με την πεδιάδα των Βιλίων. Το συνολικό μήκος της οροσειράς είναι 32 χλμ. και το πλάτος της 6 χλμ. Υπάρχουν κοιτάσματα βωξίτη και δάση πεύκων στα χαμηλά κι ελάτων σε μεγαλύτερο υψόμετρο.


Δείτε το όρος Κιθαιρών σε μεγαλύτερο χάρτη

 

Καιρός Live

sky.gr

sky.gr αλεξίπτωτο πλαγιάς παραπέντε paraglidingsky.gr paragliding


Αμφίκλεια Open 2009

Ο αγώνας της Αμφίκλειας για το 2009 δεν συνοδεύτηκε από κατάλληλες καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να μην γίνει καμία αγωνιστική ημέρα. Μεγάλη η συμμετοχή των αθλητών παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις.